flickr badge

[andreea] - View my 'catspotting' photos on Flickriver

15 iun. 2015

Pericol mare pentru porumbei! (14.06.2015)

Preluat de pe pagina de Facebook a Asociaţiei ROBI:

Fără să vreţi, puteţi face un mare rău porumbeilor! 

CITIŢI !!!

www.4animals.ro
contact: asociatia.robi@gmail.com
Dragi prieteni, aveţi MARE grijă cum gestionaţi, depozitaţi sau aruncaţi materiale textile, sfori, saci de rafie etc, orice se poate destrăma, în timp, în fire subţiri! Porumbeii şi alte păsări îşi pot încurca picioarele în ele şi-i aşteaptă o viaţă de chin şi uneori o moarte lentă!

Ni s-a semnalat foarte recent cazul unui stol de porumbei de pe lângă Piaţa Universităţii, unde multe exemplare au picioarele mutilate, cu fire ca de aţă intrate în carne, gheare lipsă, sau ambele picioare încurcate, legate unul de celălalt.

Ne-am deplasat la faţa locului şi într-adevăr, aşa erau. Oamenii din zonă ne-au spus că au fost şi câţiva porumbei care nu-şi mai puteau folosi picioarele deloc, încâlcite, iar când stăteau pe pământ se sprijineau în aripi. Aceia abia ajungeau la mâncare, pe vasul cu apă nu se puteau căţăra, şi în cele din urmă, dar după săptămâni de suferinţă, au şi dispărut. Mai mult ca sigur că n-au supravieţuit.

Am încercat, însă deocamdată n-am reuşit să prindem nici măcar unul, cu minciog sau un alt fel de plasă fină, pentru că la cea mai mică mişcare îşi iau zborul. Ne vom gândi la alte soluţii practice, pentru că nu-i putem lăsa aşa.

Între timp, vă rugăm:
1. uitaţi-vă în jurul dumneavoastră, prin curţi, poduri etc unde au acces păsările, gândiţi-vă dacă aveţi astfel de materiale şi stocaţi-le în aşa fel încât să nu se încurce păsările în ele.
2. dacă staţi în zona (dar nu foarte restrânsă) a Pieţii Universităţii - Inter - Magheru, încercaţi să identificaţi, tot prin curţi, poduri etc, care ar putea fi cauza tuturor acestor încâlceli, pentru a o elimina.
3. fiţi mai atenţi ca de obicei la păsările din jur şi, dacă mai întâlniţi asemenea cazuri, scrieţi-ne pe adresa asociatia.robi@gmail.com
4. nu în ultimul rând, DISTRIBUIŢI acest album, ca să poată afla cât mai multă lume.
Mulţumim!



































CITIŢI ŞI: 
http://andreea-robi.blogspot.ro/2015/06/impiedicatii-de-la-inter-jurnal-de.html 
http://andreea-robi.blogspot.ro/2015/06/impiedicatii-de-la-inter-jurnal-de_29.html